Publicar una aplicació en Visual Studio 2013 amb ClickOnce

Email this to someoneShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Facebook

Amb aquest post explicaré com publicar una aplicació creada en Visual Studio 2013 mitjançant l’eina ClickOnce, ClickOnce porta incorporat un assistent que ens ajuda a seguir els passos per a la publicació de l’aplicació, un altre detall important a l’hora d’utilitzar ClickOnce és la possibilitat que tenim de definir una ruta de publicació, d’aquesta manera sempre que tinguem noves versions del programa, aquest es pot descarregar de forma directa en executar l’aplicació, sense necessitat d’actualitzar totes les aplicacions en els ordinadors que porten instal·lat el nostre programa.

Evidentment perquè una aplicació ClickOnce estigui disponible per als usuaris, ha publicar-la en un recurs compartit d’arxius o ruta d’accés, en un servidor FTP o en un mitjà extraíble.

Publicar una aplicació en Visual Studio 2013 amb ClickOnce

 1. En les configuracions del nostre projecte creat i en l’explorador de solucions seleccionem el projecte d’aplicació.
 2. Al menú publicar fem clic al Assistent per a la publicació:asistente-para-publicacion-visual-studio-2013
 3. A la pàgina On voleu publicar l’aplicació ?, escrivim una adreça vàlida de servidor FTP o una ruta d’accés d’arxiu vàlida amb un dels formats mostrats i, a continuació, clic a Següent.
 4. A la pàgina Instal·lació de l’aplicació, seleccionem la ubicació on els usuaris aniran per instal·lar l’aplicació:
  • Si els usuaris o instal·laran des d’un lloc web, fem clic a Des d’un lloc web i escrivim l’adreça URL corresponent a la ruta d’accés a l’arxiu especificada en el pas anterior. i fem clic a Següent. (Aquesta opció s’utilitza normalment quan s’especifica una adreça FTP com a ubicació de publicació. No es permet la descàrrega directa des FTP. Per tant, ha d’especificar una adreça URL aquí).
  • Si els usuaris instal·len l’aplicació directament des del recurs compartit d’arxius, fem clic a Des d’una ruta d’accés UNC o un recurs compartit d’arxius i fem clic a Següent. (Això és per ubicacions de publicació amb el format c: \ deploy \ myapp o \\ server \ myapp).
  • Si els usuaris o instal·laran des de mitjans extraïbles, feu clic a Des d’un CD-ROM o un DVD-ROM i, després, feu clic a Següent.
 5. A la pàgina On buscarà l’aplicació les actualitzacions ?, fem clic a l’opció que ens interessi
  • Si volem que l’aplicació busqui si hi ha noves actualitzacions en algun servidor seleccionem aquesta opció, recordem d’actualitzar la nostra aplicació creada cada vegada que publiquem una actualització nova.
  • Si no volem que l’aplicació busqui actualitzacions noves.
 6. A la pàgina preparat per publicar, ens mostra el resum de les opcions seleccionades, arribats a aquest punt fem clic a Finalitzà i ja tindrem la nostra aplicació preparada per publicar.

Moltes vegades la nostra aplicació porta incorporat arxius o fitxers necessaris per al funcionament del programa, aquí en aquest assistent veiem quins arxius es van a empaquetar en Arxius d’Aplicació:

asistente-para-publicacion-visual-studio-2013-archivos-aplicacion

Leave a Reply