Línies de fabricació

Com a programador industrial també he treballat en línies de fabricació industrial, al sector de l’automoció o dels electrodomèstics.

La majoria de PLC que he treballat són Siemens S5 i S7, encara que també he fet alguna línia de fabricació en Omron o fins i tot Bosch.

A diferència de les màquines d’ensacat, les línies de fabricació estan fetes molt a mida i el treball d’enginyeria sovint és laboriós i llarg, pel fet que moltes vegades els projectes han de partir des de zero.

En una línia de fabricació es poden realitzar des de petites màquines concretes amb PLC de poques entrades i sortides fins a una gran línia complexa amb PLC que ràpidament poden superar les 200 entrades i sortides.

La majoria de línies de fabricació estan realitzades amb FMS, 1 FMS és una cadena de muntatge que normalment consta de diverses màquines controlades per un o diversos PLC o autòmats, en una FMS cada màquina o eina és una estació, cada estació pot ser manual o automàtica, per desplaçar les peces d’una estació a una altra es realitza mitjançant petits palets de transport intercanviables, moltes vegades aquests palets porten informació codificada de les peces que transporten.

 linea-fms
Línies FMS