Domòtica

Cada cop és més usual la instal·lació de la domòtica en els habitatges, cada vegada hi ha més productes, més potents i més econòmics. Tot i que pot considerar-se un extra dins d’un habitatge, el confort i l’estalvi econòmic (per exemple en calefacció) que suposa la domòtica, pot significar que augmenti considerablement aquestes instal·lacions en els habitatges en un futur no molt llunyà.

Encara que no pot considerar-se “Programació industrial”, la veritat que que la domòtica que he realitzat l’he fet amb components industrials. Certament anys enrere tenia l’inconvenient dels preus elevats en els components industrials, a dia d’avui els sistemes d’automatització han baixat bastant de preu, tot i que encara segueixen sent una mica cars per a la domòtica.

Utilitzar el PLC industrial per al control d’un habitatge, personalment suposa més avantatges que inconvenients, el principal avantatge d’instal·lar un PLC és la possibilitat d’afegir, modificar o eliminar qualsevol tipus d’automatització de l’habitatge, a més les possibilitats d’ampliació de l’automatisme són molt elevades.

HARDWARE-automata
Vista del maquinari de l’autòmat en una instal·lació domòtica

Sobre la domòtica he escrit diversos post en aquest mateix blog:

També he treballat amb domòtica en components exclusius de domòtica, certament la instal·lació és molt més senzilla i ràpida, però l’inconvenient principal és que són sistemes molt tancats i amb poc marge per afegir tasques especifiques, has de fer el que t’ofereix el sistema i si no està el que tu vols dons no es pot fer.